Archive Pages Design$type=blogging

Animirani film o despotu Stefanu (VIDEO)

Animirani film o despotu Stefanu Lazareviću osmislilo je reditelj Nikola Vulović, koji zajedno sa Ninom Maljevićem privodi kraju rad na pri...


Animirani film o despotu Stefanu Lazareviću osmislilo je reditelj Nikola Vulović, koji zajedno sa Ninom Maljevićem privodi kraju rad na priči o sinu kneza Lazara i jednom od najživopisnijih likova iz naše srednjovekovne istorije.

Nikola Vulović rekao je za "Blic" da je o despotu Stefanu više saznao pre četiri-pet godina, od prijatelja koji je napisao predložak za scenario.

- Njegova životna priča me je oduševila, a najviše zbog detalja poput onog da se u Turskoj tukao protiv slonova koje su doveli Mongoli, baš kao i Aleksandar Makedonski. A takve stvari niko ne zna! Njegova priča je totalno filmska i bila bi idealna za dugometražni film, kaže Nikola.


Filmovi poput "Boja na Kosovu" i "Banović Strahinja", na njega i celu njegovu generaciju ostavili su jak utisak, objašnjava Vulović.

- "Boj na Kosovu" ima dobre dijaloge i glumci su dobro odradili posao, ali današnji klinci taj film ipak ne mogu da shvate ozbiljno. A ‘Banović Strahinja’ je po meni jedan od najboljih domaćih filmova, jer ima totalnu špageti-vestern atmosferu, zbog muzike i svega..., kaže Nikola, dodajući da je njegov animirani film rađen jednostavnim stilom koji nije tehnički i "hardverski" zahtevan.

- Ne možemo mi da se takmičimo s ‘Piksarom’, ali u ovakvoj stilizaciji ipak imamo šta da pokažemo svetu, kaže Nikola.

Nikola smatra da današnji klinci nisu zainteresovani sa srednovekovnu istoriju, ali ih zato veoma zanimaju likovi iz filma "Vidimo se u čitulji".


- Sulejman u mom filmu recimo izgleda kao neki dizelaš, kriminalac... On je jedan od Bajazitovih sinova, a oni su se svi ponašali bukvalno kao današnji kriminalci. Bio je pijandura, preke naravi, a ubijen je u nekoj sačekuši izvan grada, nakon jurnjave konjima, što je bio ondašnji ekvivalent ‘bembarama’ i ‘audijima’. Bajazit je, s druge strane, bio drugačiji, stara škola, objašnjava Nikola.

- Svi likovi su veoma kompleksni, a najveći izazov je bio odnos Stefana i Bajazita, jer su obojica izgubili očeve u Kosovskoj bici, s tim što je Bajazitu to možda i odgovaralo (smeh)... Kasnije su oni imali odlične odnose, a Bajazit je bio čak zaštitnik Srbije, sa Oliverom, Stefanovom sestrom, koja mu je bila glavna žena. S druge strane, Stefan je jedva dočekao da se reši turskog vazalstva, kaže Nikola.

Premijera filma se očekuje na proleće 2012. godine.

(trojka.rs/Blic)

Komentari

Name

alat Android automoto bug filmovi galerije Gedžeti Igre industrija internet Kuhinja LOL mobilni telefoni Muzika operateri novosti poznate licnosti programi Reality Show Serije sex smesni klipovi Socijalne mreze sport Svet teretana trejleri turizam tutorijali uputstva TV Vesti IT windows Zabava Zdravlje zivotinje
false
ltr
item
SVE OVDE: Animirani film o despotu Stefanu (VIDEO)
Animirani film o despotu Stefanu (VIDEO)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBnDhmDweSTjRPw6zxDlqbnsx_1EPl0SOlWYH7utRDWdTzxP51rIR0zkkpHcsQTrEJIMmV7S9yZlj9DhCboae1H4aZdKk7i0ZBVXEXLgLBIf_IWQzCDWpq8qmRpjmGxIUlV4UFTm8Nwco/s400/slike_kultura_film_1_despot_stefan_animirani_film_699739417.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBnDhmDweSTjRPw6zxDlqbnsx_1EPl0SOlWYH7utRDWdTzxP51rIR0zkkpHcsQTrEJIMmV7S9yZlj9DhCboae1H4aZdKk7i0ZBVXEXLgLBIf_IWQzCDWpq8qmRpjmGxIUlV4UFTm8Nwco/s72-c/slike_kultura_film_1_despot_stefan_animirani_film_699739417.jpg
SVE OVDE
https://www.sveovde.in.rs/2011/06/animirani-film-o-despotu-stefanu-video.html
https://www.sveovde.in.rs/
https://www.sveovde.in.rs/
https://www.sveovde.in.rs/2011/06/animirani-film-o-despotu-stefanu-video.html
true
2078243908461869828
UTF-8
Nije pronađen ni jedan članak Pogledaj sve Pročitaj više Odgovori Odustani Obriši By Početak STRANE ČLANCI Vidi sve PREPORUČENO ZA TEBE NASLOV ARHIVA SEARCH Nije pronađen ni jedan članak koji se poklapa sa vašim zahtevom Back Home Nedelja Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota Ned Pon Uto Sre Čet Pet Sub Januar Februar Mart April Maj Jun Jul Avgust Septembar Oktobar Novembar Decembar Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Avg Sep Okt Nov Dec Upravo sada Pre 1 minuta $$1$$ minutes ago Pre 1 sata $$1$$ hours ago Juče $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago više od 5 nedelja