Sastojci za koru: 4 jaja 20 kašika mleka 20 kašika ulja, 20 kašika šećera, 18 kašika brašna, 2 kašika rogačevog brašna, 50 gr. suvog grožđa, 3 kašike kakaa, 1 prašak za pecivo.
Sastojci za koru:
4 jaja 20 kašika mleka 20 kašika ulja, 20 kašika šećera, 18 kašika brašna, 2 kašika rogačevog brašna, 50 gr. suvog grožđa, 3 kašike kakaa, 1 prašak za pecivo.
Priprema kore:
1. Rernu zagrejati na 180C. Žumanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati im umućena belanca kao i sve ostale sastojke.
2. Pripremljenu smesu možete rasporediti na tri kore ili je ispeći odjednom, a potom je prerezati dva puta da se dobiju ukupno tri kore.
3. Okruglu tepsiju 28 cm namazati margarinom ili uljem, pa posuti sa laganim slojem brašna i peći 25 minuta.
Fil:
500 ml slatke pavlake, 10 Negro karamela mleveni orasi džem od višanja.
Priprema fila:
1. Umutiti 500 ml slatke pavlake. 10 negro karamela istopiti u vrlo malo vode i dodati slatkoj pavlaci, pa sve zajedno izmiksati.
2. Ređati: kora, fil, orasi, s tim da svaku koru treba politi ušpinovanim šećerom i premazati džemom od višanja.
3. Tortu ukrasiti po želji, i ostaviti dva do tri sata da se fino stegne, a potom je seći na parčad i poslužiti.