Archive Pages Design$type=blogging

4.1.2 Jelly Bean OTA Update za Motorolu Razr XT910 uputstvo za instalaciju i rutovanje

Prošlo je već dosta vremena od kada je izašla ICS verzija Androida o kojoj sam pisao ovde i objasnio kako se instalira. Sada je opet Motorola rešila da nas iznenadi i pustila apdejt na verziju 4.1.2 Jelly Bean ali samo za određene teritorije gde nas naravno za sad nema ali nas možda u budućnosti bude. Ali pomoću ovog uputstva ako sve lepo odradite možete ga imati i vi.


Prošlo je već dosta vremena od kada je izašla ICS verzija Androida o kojoj sam pisao ovde i objasnio kako se instalira. Sada je opet Motorola rešila da nas iznenadi i pustila apdejt na verziju 4.1.2 Jelly Bean ali samo za određene teritorije gde nas naravno za sad nema ali nas možda u budućnosti bude. Ali pomoću ovog uputstva ako sve lepo odradite možete ga imati i vi.

Pre nego što bilo šta počnete hteo bih da vas upozorim da na xda-developers forumu piše da bar za sada još nije moguće da se vrati telefon na staru verziju ICS-a, po meni je nepotrebno vraćati se uopšte jer telefon odlično radi bez greške evo već duže vreme kako imam Jelly Bean.

Druga stvar je da morate rutovati telefon prostom procedurom koja može da izazove gubitak garancije ali nemorate da brinete jer možete lako isključiti vidljivost ruta tj, deaktivirati ga i telefon može ostati ne rutovan ako to želite nakon instalacije Jelly Bean-a.

I treća stvar je da morate imati oficijalnu OTA verziju ICS-a 672.180.41.XT910.Retail.en.EU ako vam telefon nije na ovoj verziji apdejtujte ga prosto ulaženjem u opciju podešavanja zatim About phone pa Sistem updates. Ovo je obavezno!

Rutovanje Razr XT910

Sada ću vam objasniti proces rutovanja Motorole Razr ako vam nije jasno šta je to možete se edukovati na ovoj adresi našeg najpopularnijeg sajta za Android platformu Srbodroid.

Neka vam baterija bude puna barem 80% to isto važi i prilikom instalacije Androida!

Prvo skinite program za rutovanje Razr-a ovde i ekstraktujte ga negde na vašem računaru. 
Onda uđite u podešavanje telefona i izaberite Developer options i štiklirajte-upalite USB debugging i opciju Allow mock locations kao na slici.


Zatim povežite USB kablom telefon i vaš PC i izaberite da se poveže kao MTP mod Media device kao na slici dole.


Onda uđite u prethodno skinut i ekstraktovani folder rut i videćete folder Motorola Drivers i tu imate drajvere koje morate da instalirate ukoliko već niste, možete da izaberete instalaciju za 32 i 64 bita.

I instalirajte aplikaciju koju takođe imate u folderu rut koja se zove Superuser.apk instalirajte je na telefonu.

Kada ste instalirali drajvere i aplikaciju u istom folderu imate fajl adb na koji kliknete i nešto će se na brzinu učitati. I na kraju počinje proces rutovanja klikom na fajl DroidRazrRoot404 pojaviće se crni prozor i pisaće Press any key to continue... pritisnite bilo koje dugme i rut proces će početi i trajaće oko 10 minuta i nekoliko puta će se restartovati telefon. 

Kada proces rutovanja bude završen u crnom prozoru će pisati Press any key to continue... i kada kliknete bilo koje dugme proces je završen i telefon je konačno rutovan. Ako vam nešto ne bude jasno ovde imate i snimak sa uputstvom gde je isto ovo objašnjeno.

Sada kada ste sve ovo uradili krećemo sa instalacijom na 4.1.2 Jelly Bean.

Ovim procesom se ništa sa telefona ne briše ali za svaki slučaj bekapujte vaše kontakte, poruke i dr. 

Ovo je važno! Bekapujte Rut status sa aplikacijom sa Play Store-a OTA RootKeeper skinite je i kliknite na opciju Protect Root button da bekapujete rut i zatim kliknite na Temp Unroot kako biste obrisali rut status i ugasite OTA RootKeeper aplikaciju.

Prvo skinite apdejt ovde i nemojte da ga ekstraktujete, (nemoj da vas buni naziv datoteke sve je ispravno i kako treba samo idite po uputstvu). Kada skinete apdejt kopirajte rar datoteku na microSD karticu.

Nakon toga ugasite skroz telefon Off i diskonektujte/otkačite USB kabl od telefona.

Sada trebate da uđete u stock recovery to ćete uraditi tako što ćete pritisnuti dugme za (pojačavanje +), (stišavanje -) i dugme za poljenje telefona istovremono sva tri. 

Kada se upali but meni dugmetom za stišavanje - označite Recovery opciju i dugmetom za pojačavanje + selektujte. I videćete zelenog Androida sa crvenim trouglom i sada trebate da pritisnete istovremeno dugme za pojačavanje + i dugme za stišavanje - da uđete u recovery mod. 
(U but meniju dugmiće + i - koristite za navigaciju a dugme za paljenje za potvrđivanje tj, selektovanje.)

Sada brišemo keš opcijom wipe cache ništa se neće obrisati na telefonu tako da nemorate da brinete. Kada smo obrisali keš idemo na opciju install/apply update from external sdcard/storage.
Izaberite opciju i pronađite fajl Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU.zip koji ste kopirali na SD karticu i selektujte ga i time počinje instalacija.

Ovo je full instalacija OS-a tako da će trajati 8-15 minuta i nemojte da paničite, telefon će morati da se nekoliko puta restartuje ali na kraju će se butovati finalno i moći ćete da uživate u predivnom Jelly Bean 4.1.2 svetu.

(Restore Root) možete nakon instalacije Androida da povratite rut ako želite otvaranjem aplikacije OTA RootKeeper i biranjem opcije Restore Root button naravno ovo ne morate da radite ako ne želite da vam telefon bude rutovan.

Ovim je instalacija gotova sada imate novi Android Jelly Bean na vašem Razr XT910 sa mnoštvo novih opcija i poboljšanja. Evo i mog screen shot-a :)


Name

alat Android automoto bug filmovi galerije Gedžeti Igre industrija internet Kuhinja LOL mobilni telefoni Muzika operateri novosti poznate licnosti programi Reality Show Serije sex smesni klipovi Socijalne mreze sport Svet teretana trejleri turizam tutorijali uputstva TV Vesti IT windows Zabava Zdravlje zivotinje
false
ltr
item
SVE OVDE: 4.1.2 Jelly Bean OTA Update za Motorolu Razr XT910 uputstvo za instalaciju i rutovanje
4.1.2 Jelly Bean OTA Update za Motorolu Razr XT910 uputstvo za instalaciju i rutovanje
Prošlo je već dosta vremena od kada je izašla ICS verzija Androida o kojoj sam pisao ovde i objasnio kako se instalira. Sada je opet Motorola rešila da nas iznenadi i pustila apdejt na verziju 4.1.2 Jelly Bean ali samo za određene teritorije gde nas naravno za sad nema ali nas možda u budućnosti bude. Ali pomoću ovog uputstva ako sve lepo odradite možete ga imati i vi.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUtWWD4zkfp5yY5ByhEgBus7o9w3aqSWjyxK1B1G1V5kF-iLlC_KoGKysAs8Ol_A1oeQeukufP5dCuKrI2dmHE1-B53-CNA5WMvCHE_eQEbU9cSfu6Rwn2MWPNb9V1xgTVcoond51LzGs/s400/motorola-droid-razr-jelly-bean-update.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUtWWD4zkfp5yY5ByhEgBus7o9w3aqSWjyxK1B1G1V5kF-iLlC_KoGKysAs8Ol_A1oeQeukufP5dCuKrI2dmHE1-B53-CNA5WMvCHE_eQEbU9cSfu6Rwn2MWPNb9V1xgTVcoond51LzGs/s72-c/motorola-droid-razr-jelly-bean-update.png
SVE OVDE
https://www.sveovde.in.rs/2013/03/412-jelly-bean-ota-update-za-motorolu.html
https://www.sveovde.in.rs/
https://www.sveovde.in.rs/
https://www.sveovde.in.rs/2013/03/412-jelly-bean-ota-update-za-motorolu.html
true
2078243908461869828
UTF-8
Nije pronađen ni jedan članak Pogledaj sve Pročitaj više Odgovori Odustani Obriši By Početak STRANE ČLANCI Vidi sve PREPORUČENO ZA TEBE NASLOV ARHIVA SEARCH Nije pronađen ni jedan članak koji se poklapa sa vašim zahtevom Back Home Nedelja Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota Ned Pon Uto Sre Čet Pet Sub Januar Februar Mart April Maj Jun Jul Avgust Septembar Oktobar Novembar Decembar Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Avg Sep Okt Nov Dec Upravo sada Pre 1 minuta $$1$$ minutes ago Pre 1 sata $$1$$ hours ago Juče $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago više od 5 nedelja