Archive Pages Design$type=blogging

Uputstvo za Link2sd za Android 2.1

Evo jedan koristan tutorijal za podešavanje Link2sd aplikacije, detaljno sam opisao šta sve treba da se uradi da bi aplikacija radila, ova ...


Evo jedan koristan tutorijal za podešavanje Link2sd aplikacije, detaljno sam opisao šta sve treba da se uradi da bi aplikacija radila, ova aplikacija je veoma korisna to znaju svi koji imaju Android sistem Eclair 2.1 i stariji, jer ova aplikacija daje mogućnost prebacivanja aplikacija na SD karticu i samim tim se ne troši memorija telefona, pošto se po defoultu instaliraju na telefon.

Zapamtite ovo radite na sopstvenu odgovornost autor tutorijala ne snosi nikakvu odgovornost za eventualno nastalu štetu mada ništa se neće loše desiti ako radite po uputstvu.

Tutorijal je prvenstveno za one koji imaju Huawei u8110 jer su na njemu i isprobane aplikacije. Ali bi trebalo da radi i na drugim modelima koji trče na ovom sistemu.

Šta je potrebno da bi aplikacija Link2sd radila:

Rutovan Android telefon (ovo možete lako rešiti aplikacijom Z4root)
link ka xda-developers forumu gde možete i da je skinete.
Kada instalirate aplikaciju i pokrenete je videćete dve opcije i trebate da idete na permanent root i telefon će se restartovati.
Sada ste rutovali telefon.

Potrebna vam je pripremljena SD kartica sa 2 particije (najbolji i besplatan program je MiniTool Partition Wizard 6 Home Edition)
Njega možete potpuno besplatno da preuzmete ovde.

Priprema SD kartice:

Prvo sve podatke sa SD kartice bekapujte radi sigurnosti!

Za primer uzimam da je kartica 2GB.
Prvo ubacite karticu u čitač za kartice jer je najlakše i najsigurnije da se tako odradi.

Kada ste instalirali MiniTool Partition Wizard, uđite u program i videćete karticu kao particiju.
Sada trebate da promenite veličinu postojeće particije na kartici, 
ako je npr, kartica 2GB a hoćete da vam prostor za aplikacije tj, 
nova particija bude 500mb stavite da postojeća particija bude 1500mb (ovo je samo primer).

Kada ste promenili veličinu videćete unused space da je 500mb i taj prazan prostor će biti naša nova particija,
sada trebate da napravite novu particiju na tom slobodnom prostoru koja će biti FAT32. I mora da bude Primary!

Kada završite sve radnje trebate da kliknete na Apply u programu MiniTool Partition Wizard i završili ste pripremu tj, pravljenje još jedne particije na kartici.
Sada trebate da ubacite karticu i restartujete telefon.

Sada vam je potrebna aplikacija Link2sd imate je na marketu a možete je i ovde skinuti.

Instalirajte aplikaciju i na počtku će vas pitati kakva je druga particija na kartici stavite FAT32 i uspešno ste konfigurisali aplikaciju Link2sd.

Na listi ćete videti sve instalirane aplikacije u telefonu i kada uđete na neku imate na kraju opciju create link tj, prebacivanje na SD karticu, kada izaberete tu opciju prebacićete aplikaciju na SD karticu.

To bi bilo to, sada ne morate više da razmišljate o prostoru na telefonu :)

Komentari

Name

alat Android automoto bug filmovi galerije Gedžeti Igre industrija internet Kuhinja LOL mobilni telefoni Muzika operateri novosti poznate licnosti programi Reality Show Serije sex smesni klipovi Socijalne mreze sport Svet teretana trejleri turizam tutorijali uputstva TV Vesti IT windows Zabava Zdravlje zivotinje
false
ltr
item
SVE OVDE: Uputstvo za Link2sd za Android 2.1
Uputstvo za Link2sd za Android 2.1
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf4o23RecdzZYHR52wCIrjm1Y9dGtBlu_8UGGcZOq1iIN5Km8LatWkqHN23yufSWYSphyI5S_R8c9D4ClJ-fv-zhWLPwYJOsugz5Dd0nLBWT5y8X8y1NK532nhid5agjcDA7cvd5YxYKI/s400/fin2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf4o23RecdzZYHR52wCIrjm1Y9dGtBlu_8UGGcZOq1iIN5Km8LatWkqHN23yufSWYSphyI5S_R8c9D4ClJ-fv-zhWLPwYJOsugz5Dd0nLBWT5y8X8y1NK532nhid5agjcDA7cvd5YxYKI/s72-c/fin2.jpg
SVE OVDE
https://www.sveovde.in.rs/2011/06/uputstvo-za-podesavanje-programa.html
https://www.sveovde.in.rs/
https://www.sveovde.in.rs/
https://www.sveovde.in.rs/2011/06/uputstvo-za-podesavanje-programa.html
true
2078243908461869828
UTF-8
Nije pronađen ni jedan članak Pogledaj sve Pročitaj više Odgovori Odustani Obriši By Početak STRANE ČLANCI Vidi sve PREPORUČENO ZA TEBE NASLOV ARHIVA SEARCH Nije pronađen ni jedan članak koji se poklapa sa vašim zahtevom Back Home Nedelja Ponedeljak Utorak Sreda Četvrtak Petak Subota Ned Pon Uto Sre Čet Pet Sub Januar Februar Mart April Maj Jun Jul Avgust Septembar Oktobar Novembar Decembar Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Avg Sep Okt Nov Dec Upravo sada Pre 1 minuta $$1$$ minutes ago Pre 1 sata $$1$$ hours ago Juče $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago više od 5 nedelja